Smits uit Deurne

Smits Ladders kiest voor TEKNA

Smits Ladders uit Deurne is een familiaal bedrijf dat zich richt op de productie van ladders uit aluminium en hout. Meer en meer worden de aluminium ladders belangrijk. Om korte levertermijnen te kunnen garanderen voor maatwerk ladders, werd beslist om het bestaande aluminium CNC bewerkingscentrum te vervangen door een nieuwe machine. Na een grondige marktstudie kwam men uit bij Viva Machines, dat sinds 1 oktober de officiële en exclusieve importeur van Tekna is voor de BeNeLux. Al gauw werd duidelijk dat de TKE 944 (4-assen CNC) de geknipte machine zou zijn.

Keuze voor Viva Machines en Tekna

“Doordat we een groot order dienen af te werken, was het van belang om een leverancier te zoeken die snel op de bal kan spelen, en dit met de nodige kennis van zaken. Viva Machines heeft me hierin aangenaam verrast. Zo was de basisconfiguratie die aan mij werd voorgesteld, exact degene die ik in gedachten had! De Tekna TKE 944 beschikt namelijk over een uniek klembereik. Hierdoor kan de machine uitgerust worden met dubbele klemmen waardoor ik dubbel zo snel kan werken.

Doordat het machinebed 7.000mm werkveld heeft, kan ik dus 4 stukken in één enkele klemopspanning bewerken. Maar ook de kwaliteit van de TKE 944 spreekt boekdelen. Doordat wij toch meer met industriële profielen dienen te werken is het van belang om over een stabiele machine te beschikken. De portaalstructuur wist mij zeker te charmen.

Wanneer ik alles dan optel, was het een relatief eenvoudige maar ook de meest logische beslissing om met Viva Machines en Tekna in zee te gaan.” Besluit een tevreden Peter Spelter.

Deel deze realisatie:

Productinformatie

Plan

TKE 944

Interesse in ons gamma? Een offerte op maat?