Specialisten in hun eigen vakgebied

Houtverwerkende bedrijven kunnen al lang terecht bij Viva Machines voor de meest uiteenlopende machines: afkortzagen, corpuspersen, boor- en freescenters, 5-assige CNC-bewerkingscentra, …. Daarbij wordt bewust gekozen voor een samenwerking met Europese specialisten in hun vakgebied. Er beweegt veel bij de machineleverancier, want recent werd het gamma aan houtbewerkingsmachines gevoelig uitgebreid met de traditionele paneelzagen en schaafmachines van Griwood (Italië), de CNC-gestuurde bewerkingsmachines met balkentafels en nestingsmachines van Rierge (Spanje), kantenlijmers van Cehisa (Spanje) maar ook opdeelzagen van Nimac (Griekenland). Veel van deze machines zijn te bekijken in de nieuwe showroom in Izegem, die recent in gebruik genomen werd en waar u steeds welkom bent.

Bij Viva Machines kunnen maakbedrijven terecht voor allerlei machines voor de bewerking van PVC- en ALU-profielen maar ook oplossingen voor automatische warehousing en afmontage, stapelautomaten, verpakkingsmachines, finishing systemen, CNC-gestuurde boormachines, 5-assige bewerkingscentra, zaagautomaten en corpuspersen en speciale houbewerkingsmachines. Voor de houtverwerkende industrie is de machineleverancier al jaren officieel verdeler van de afkortzagen van Omga, de corpuspersen in doorloop van Erregi, de persen van Orma, de boor- en freescenters van Stema, de speciale 5-assige CNC-bewerkingscenters van Pade en de speciale houtbewerkingsmachines op maat van Stemas.

We kiezen bewust voor een samenwerking met Europese fabrikanten, die één voor één specialist zijn in hun eigen vakgebied. Sinds kort hebben we ons gamma aan houtwerkingsmachines gevoelig uitgebreid. Zo verdelen we nu ook paneelzagen en schaafmachines van Griwood (Italië), CNC-gestuurde bewerkingsmachines met balkentafels en nestingsmachines van Rierge (Spanje), kantenlijmers van Cehisa (Spanje) en opdeelzagen van Nimac (Griekenland). Deze firma’s zetten samen met ons de stap naar de Benelux-markt, terwijl ze in de rest van Europa al langer bekend zijn. Ze hebben één voor één een open geest, waar een klant geen nummer is. Bij de start van een project wordt geluisterd naar de behoeften van de klant. Daar kunnen we met onze ervaring en know how heel wat meerwaarde bieden.

Paneelzagen, schaafmachines en CNC-gestuurde nesting machines

Griwood is de firma die in 2018 opgericht werd door de eigenaars van het bekende Griggio Machinery, dat sinds 1946 toonaangevend was als ontwikkelaar en fabrikant van traditionele houtbewerkingsmachines, zoals paneelzagen en schaafmachines. Viva Machines heeft ook een overeenkomst met de Spaanse fabrikant Rierge S.A. voor de verdeling van hun CNC-gestuurde nesting machine. Hun productgamma omvat onder meer verschillende types Easynest bewerkingscentra met nesting systeem. “Met de Easynest Evolution krijgt de klant zowel een nesting machine als een CNC machine met balkentafels, gecombineerd in één oplossing. De nesting machines kan uitgerust worden met balkentafels met cups, die over de nestingtafel gepositioneerd kunnen worden,” geeft Kevin Six aan. Deze bewerkingsmachine kan afhankelijk van de toepassing zowel in een 3-assige als 5-assige uitvoering geleverd worden. Het gereedschapsmagazijn met 10, 12 of 16 plaatsen bevindt zich op de X-as, naast de spindel, waardoor er sneller van gereedschap gewisseld kan worden.

Opdeelzagen en kantenlijmers

Voor de opdeelzagen werken we samen met de Griekse Nimac Group-Woodworking Machines, dat al 45 jaar gespecialiseerd is in de ontwikkeling en productie van houtbewerkingsmachines. Het gamma omvat verschillende types, waaronder de Hermes 70 CNC en de Atlas 80/100 (T). Dankzij hun ruime ervaring kan deze firma systemen aanbieden, die volledig op de specifieke behoeften van elke klant afgestemd zijn. Tot slot zijn we sinds het begin van dit jaar ook de officiële en exclusieve verdeler voor de Benelux van de Dynamic en industriële kantenlijmers van het Spaanse merk Cehisa. Deze machines zijn beschikbaar in verschillende composities en worden volledig in de fabriek in Barcelona geproduceerd. Ze worden gekenmerkt door een hoge afwerkingsgraad en betrouwbaarheid alsook een uitermate hoog gebruiksgemak. 

speciale machines op maat

Wanneer u als klant met een bepaald product zit die een speciale houtbewerkingsmachines op maat nodig heeft, dant bent u bij Viva Machines aan het juiste adres. In het verleden hebben we al verschillende speciale machines op maat in samenspraak met de klant laten ontwikkelen en geïnstalleerd. Denk maar bvb aan speciale doorlooplijnen voor de toelevering van de meubelindustrie. Maar evengoed over specifieke deurmachines waarbij zowel de omkastingen als de deurbladen vol automatisch kunnen worden afgewerkt.

Interesse in ons gamma? Een offerte op maat?