12.03.2024

Fensterbau

Viva Machines op Fensterbau

Graf Synergy, gevestigd in Nonantola (MO), zal verschillende wereldpremière noviteiten naar dit belangrijke evenement brengen.

Op de stand van GRAF Synergy, een waar "technologieplein" van meer dan 600 vierkante meter, zal het mogelijk zijn om voor het eerst innovatieve machines en technologieën te zien en te ontdekken die opnieuw de sector van de fabricage van kunststof ramen en -deuren zullen revolutioneren, zoals eerder gebeurde met de unieke en revolutionnaire V-Perfect technologie.

Hier zijn enkele korte voorbeelden:

  • Fab Cut 3B RS: CNC gestuurd zaag- en voorbewerkingscentrum met meerdere gecontroleerde assen, speciaal voor raam- en deurfabrikanten die nog hogere productiviteitsniveaus vereisen, tot 500 kaders/8 uur, afhankelijk van de bewerkingen, het type profiel en de machineconfiguratie.

 

  • Faz IV: Automatische beslagtafel ontworpen en gebouwd voor geautomatiseerde assemblage en schroeven van hardware op PVC raam- en deurvleugels met een zeer hoge uitvoeringssnelheid. De machine is in staat om ongeveer elke 50 seconden een afgewerkte vleugel te produceren, afhankelijk van de bewerking, het type profiel en de machineconfiguratie.

 

  • SL8FF TR RS: 's werelds eerste en enige 8-kops CNC-lasmachine die naadloos kan lassen, waardoor PVC-ramen kunnen worden geproduceerd met een uniforme kwaliteit en superieure esthetiek. Een natuurlijke evolutie van de 4-kops SL4-FF EVO. Dankzij de extra 4 koppen, kan deze unieke en revolutionnaire 8-kops lasmachine, tijdens het lassen van de 4 hoeken, tot 2 tussenstijlen stomp lassen zonder enige nabewerking. Maar de absolute nieuwigheid bevindt er zich in, dat deze machine in staat is om dorpels volledig te lassen, dit zonder enige machinale of manuele nabewerking.

 

  • HDMV: CNC-verticale robot voor automatisch boren en monteren van scharnieren. Het is de ideale oplossing voor volledig geautomatiseerd boren en monteren van scharnieren: de machine is klaar voor integratie in een geautomatiseerde raamproductielijn en biedt de mogelijkheid om scharnieren zelfs op tussenstijlen te monteren.

 

  • GBA 200: CNC gestuurde zaaginrichting voor het zagen van kunststof glaslatten. Vanwege het hoge automatiseringsniveau is alleen een tussenkomst van de operator vereist voor het laden van de glaslatten en het ontladen van de machine. De machine is specifiek ontworpen om verschillende types van glaslatten automatisch in de machine te voeren. Dankzij een uniek klemsysteem kunnen de glaslatten op correcte maat en trillingsvrij gezaagd worden, en dit zonder enige manuele instelling. Hierdoor biedt deze machine een ongelooflijke flexibiliteit voor het zagen van nieuwe types van profielen. 

 

  • Shuttle: een essentieel element in de automatisering van de logistiek van installaties, ontworpen om het laden, verplaatsen en lossen van raamelementen te automatiseren. Dankzij de shuttle is het mogelijk om raamelementen op te halen van de lasmachine en automatisch te stockeren in een buffer, of automatisch uit te voeren naar verschillende werktafels. De machine maakt deel uit van de FFP - Fast Forward Plant-strategie van GRAF Synergy, de geïntegreerde oplossing voor aangepaste, turnkey automatisering van de stroom van werkstukken. Dit waarbij de bewegingen binnen de installatie worden gecoördineerd om een hoge bedrijfssnelheid en een duidelijke vermindering van zowel arbeidskosten als schade aan afgewerkte producten te bereiken.

 

 

Ten slotte zullen 2 nieuwe technologieën wereldwijd worden onthuld!

 

 

  • Steel Cut - CONNIE: revolutionair zaagcentrum voor stalen versterkingen van PVC-raamprofielen gecombineerd met een nieuwe module voor het aan elkaar lassen van reststukken. Deze machine maakt gebruik van een volledig innovatieve aanpak om het afval van reststukken te elimineren. Het biedt raam- en deurfabrikanten concrete voordelen die voorheen niet mogelijk waren, zowel vanuit milieuoogpunt als vanuit economisch duurzaamheidsoogpunt.

 

  • PVC PRINTER: de GRAF Group is erin geslaagd om als eerste een innovatieve technologie te ontwikkelen die in staat is om PVC op een grote verscheidenheid aan oppervlakken te printen, van ramen tot de grootste oppervlakken, waardoor het mogelijk is om driedimensionale prints te verkrijgen en nieuwe, tot nu toe ondenkbare esthetische en expressieve vlakken te creëren, niet alleen bestaande uit veschillende kleuren, maar ook reliëfvormen en materialen. Spelen met licht en schaduw, tastbare effecten, vormen, tekeningen, reliëf, etc... worden de kenmerken van de nieuwe en unieke technologie geboren in GRAF.

Dit jaar meer dan ooit is GRAF Synergy trots om de deuren van haar wereld te openen: we kijken uit naar uw komst van 19 tot 22 maart op FENSTERBAU FRONTALE, Hal 3, stand 3-315.

 

Deel dit nieuws:

Interesse in ons gamma? Een offerte op maat?